“Ready for takeoff”

Metura LogoJohan van Achtertuinschutter op bezoek bij de jongste gecertificeerde wapensmid van Nederland.

In zijn gloednieuwe winkel aan de Hoofdstraat 21a in Albergen tref ik de 25 jarige Teun bezig met een eveneens jonge klant. Een schutter die om raad kwam omdat zijn buks niet deed wat hij wilde. Teun had alle tijd voor de jonge man en na een uurtje ging hij goedgemutst met een nieuw veer, vervangen afdichtingen, een nieuw richtkijker en na stoomcursus luchtbuks schieten naar huis. Lees verder “Ready for takeoff”

Weer artikel van Stephan Somhorst

Met veel plezier hebben we een volgend artikel van Stephan Somhorst geplaatst. Nu heeft hij zijn tanden gezet in de Nederlandse Wet en Regelgeving en geeft daarmee een goed inzicht in de manier waarop instanties met Luchtbuksen omgaan.

PolitieVoor het artikel “Luchtbuks Serious Business” loopt Stephan aanvankelijk op tegen de toch wat stugge instanties, die de luchtbuksen gemakshalve met dezelfde terughoudendheid benaderen als bij vuurwapens. Stephan prikt daar goed doorheen en laat vanuit het perspectief van Wet en regelgeving zien dat er voor luchbuksen vrijwel geen beperkingen worden opgelegd en dat Nederland in dat opzicht ruimhartig met de achtertuinschutter omgaat.

Lees het artikel… 

Eerste artikel van gastschrijver

Onze website brengt veel in beweging. Dat blijkt uit de grote aantallen unieke lezers (27.000) die tezamen al zo’n 52.000 keer de site hebben bezocht en dan gemiddeld 4 pagina’s per bezoek lezen.

Een serie proefmodellen van kolven bij EDgun
Een serie proefmodellen van kolven bij EDgun

Beweging is er ook van mensen die een bijdrage willen leveren. Wij willen hen graag ruimte bieden om hun kennis met ons te delen in de vorm van artikelen. Daarmee wordt de website naast een handboek ook een soort tijdschrift. Wij zijn verheugd met de eerste bijdrage van Stephan Somhorst, die een mooi artikel heeft geschreven over de ontwikkelingen in de luchtbuksen. Van harte aanbevolen….

Lees verder…

Interview: Richard Braakman

Beeldmerk van ShogunOp 4 januari heb ik (Johan Kuris van de webredactie) een gesprek met Richard Braakman van Shogun in zijn marktkraam in “de Bazaar” in Beverwijk. De bazaar is beter bekend  als “zwarte markt” en is een aaneenschakeling van hallen langs een soort boulevard met zo’n 2200 kramen. (door: Johan Kuris)Het geheel is omgeven door parkeerplaatsen voor de grote toestroom van bezoekers. Het is de grootste overdekte markt van Nederland en is ieder weekend (op zaterdag en zondag) open.

 

Zie menu: Schietsport/Wapenhandel

Goed Nieuwjaar en… Statistieken

De achtertuinschutter vervuld een behoefte als je kijkt naar het aantal bezoekers. De website is op 1 mei gelanceerd en geïnteresseerden begonnen de site (in aanbouw) al  te vinden vanaf maart 2013. Echter in mei ging het goed van start met zo’n 950 unieke bezoekers, die gemiddeld 2,9 keer de website bezochten en gemiddeld 5,8 pagina’s bekeken. In juni kwamen daar 1.736 unieke bezoekers bij, die gemiddeld 3,3 keer de site bezochten en gemiddeld 11,2 pagina’s bekeken. Leuk om te zien dat bezoekers met verloop van tijd serieuzer worden, vaker terug komen en meer pagina’s lezen.

Grafiek van Statistieken 2013In november 2013 is vooralsnog het toppunt bereikt met 3.528 unieke bezoekers in één maand. Tot nu (27 december 2013) zijn in totaal 22.212 unieke bezoekers geregistreerd, die in totaal 42.780 bezoeken hebben afgelegd. (Zoekrobots en dergelijke niet meegeteld) De achtertuinschutter haalt in 2013 bijna één miljoen hits!!!

  • Klik op de grafiek hiernaast voor exacte getallen.

 

Lees verder Goed Nieuwjaar en… Statistieken

Handboek luchtbuksen