Wat is hier te vinden?

multimediaDeze website is vooral een handboek gericht op de grote groep van achtertuinschutters. Door gebruik te maken van Internet-technologie is het een elektronisch boek geworden dat gemakkelijk up to date te houden is en dat kan worden voorzien van foto’s, filmpjes en geluidsfragmenten.

Er is ook ruimte voor reclame. Aanvankelijk m.b.v. Google-AdSense maar ook voor bedrijven die zich richten op de doelgroep van de achtertuinschutters is ruimte gereserveerd. Met de mogelijke opbrengsten wordt deze website gefinancierd.

By Jean-Pol GRANDMONT
Het advies is om het “handboek” gewoon van voor tot achter te lezen.  We beginnen met een beschouwing over redenen voor het aanschaffen van een luchtbuks. Daarna bespreken we de soorten buksen, de richtkijkers, de munitie en de kennis nodig om de buks in te regelen (te kalibreren). Vervolgens behandelen we de techniek van het schieten en we sluiten af met wet- en regelgeving gecombineerd met een beschouwing op het verantwoord omgaan met luchtbuksen. Tenslotte gaan we kijken naar de mogelijkheden voor de individuele achtertuinschutter om aan te sluiten bij een schietsportvereniging of andere vorm van organisatie van mede-geïnteresseerden.

Daarna wordt het een naslagwerk. Door de gemakkelijke zoekmogelijkheden (via het snelmenu op Welkom) kun je snel iets terugvinden. Je kunt ook zoeken in de zoekbalk rechtsboven iedere pagina.

Er worden regelmatig onderwerpen besproken in afzonderlijke artikelen die ter review aan de lezers zullen worden aangeboden. Je kunt daarop reageren en daarmee kunnen we samen het artikel verder aanvullen en verbeteren. De laatste stap is dat het artikel wordt opgenomen in dit handboek.

Creative CommonsCreative Commons? Zoals je onder iedere pagina kunt zien is deze website gepubliceerd onder een Creative Commons licentie. Dit is een vorm van copyright, waarbij het materiaal wordt vrijgegeven voor gebruik door iedereen onder een paar voorwaarden. Je mag dit werk kopiëren, verspreiden en doorgeven. Je mag het ook opnemen en mixen in eigen werk. Voorwaarde is dat je verwijst naar mijn naam en mijn site. Het werk mag niet gebruikt worden voor commerciële doelen zonder mijn toestemming.

Reclame
Uw reclame boodschap?

Rechten op Afbeeldingen
De meeste afbeeldingen op deze website zijn door mijzelf gemaakt. Foto’s van personen zijn met toestemming van deze personen gemaakt en als het gaat om afbeeldingen van situaties (bijvoorbeeld een club-wedstrijd) dan is ook de vereniging om toestemming gevraagd. Daar waar afbeeldingen of foto’s niet door mij zijn gemaakt is de bron vermeld en is rekening gehouden met de rechten die op de afbeelding rusten. Bovenstaande foto van de wegwijzer is gemaakt door Jean-Pol Grandmont. Deze naam wordt zichtbaar als je met de muis over de afbeelding gaat. Als je op de foto klikt dan ga de naar de site waar informatie over deze foto te vinden is.

cropped-1024px-Shooting_Standing.jpg

cropped-Banner1.jpg

cropped-Luchtbuks-schieten-1-banner.jpgBanners worden hier afzonderlijk genoemd. Beweeg over de foto om de maker te zien. Klik op de foto om meer informatie op te vragen over de rechten.

 

cropped-3-schutters.jpg

 

 

Verder lezen…

Handboek luchtbuksen