Goed Nieuwjaar en… Statistieken

De achtertuinschutter vervuld een behoefte als je kijkt naar het aantal bezoekers. De website is op 1 mei gelanceerd en geïnteresseerden begonnen de site (in aanbouw) al  te vinden vanaf maart 2013. Echter in mei ging het goed van start met zo’n 950 unieke bezoekers, die gemiddeld 2,9 keer de website bezochten en gemiddeld 5,8 pagina’s bekeken. In juni kwamen daar 1.736 unieke bezoekers bij, die gemiddeld 3,3 keer de site bezochten en gemiddeld 11,2 pagina’s bekeken. Leuk om te zien dat bezoekers met verloop van tijd serieuzer worden, vaker terug komen en meer pagina’s lezen.

Grafiek van Statistieken 2013In november 2013 is vooralsnog het toppunt bereikt met 3.528 unieke bezoekers in één maand. Tot nu (27 december 2013) zijn in totaal 22.212 unieke bezoekers geregistreerd, die in totaal 42.780 bezoeken hebben afgelegd. (Zoekrobots en dergelijke niet meegeteld) De achtertuinschutter haalt in 2013 bijna één miljoen hits!!!

  • Klik op de grafiek hiernaast voor exacte getallen.

 

Statistiek landen 2013Volgende vraag is waar deze bezoekers allemaal vandaan komen? Natuurlijk wordt een Nederlandstalige site bezocht door Nederlanders en Belgen. Maar er is ook interesse uit de VS, China en Duitsland.

Statistiek Robots 2013Het belangrijkste van de website is dat deze wordt gevonden. Met de geregistreerde aantallen bezoekers lijkt dat wel in orde. En ook hier zijn statistieken van waarde en blijkt dat achtertuinschutter.nl door zo’n 14 robots regulier wordt gescand. 10 daarvan komen dagelijks langs om achtertuinschutter.nl te indexeren. Doordat de redactie veel aandacht besteed aan “zoekmachine optimalisatie” komt achtertuinschutter.nl vrijwel altijd op de 1e pagina van Google als er op “luchtbuks” wordt gezocht.

Statistiek Zoekwoorden 2013Waar zoeken gebruikers dan op? In de tabel kun je zien dat achtertuinschutter.nl het meest wordt gevonden op het woord “luchtbuks” (13,3%). Grappig om te zien is dat mensen die “Joppie’s Dump” zoeken ook op achtertuinschutter.nl terecht komen.

Statistiek afkomst 2013Waar komen al die bezoekers vandaan? Het merendeel (65%) komt uit directe adressering / Bladwijzers. Dat wil zeggen dat mensen de naam van achtertuinschutter.nl kennen en zelf intypen of als bladwijzer hebben ingesteld. De naamsbekendheid van de achtertuinschutter.nl is onverwacht hoog en dat stemt ons tot grote tevredenheid. Wij hebben het belang van de zoekmachines blijkbaar overschat, nu blijkt dat “slechts” 29% van de gebruikers via zoekmachines komen. Tegelijk hebben we te weinig aandacht besteed aan Bing en andere zoekmachines. Komend jaar gaan we werken aan betere zichtbaarheid bij andere zoekmachines dan Google. Ook belangrijk is het aangaan van kruisverwijzingen naar andere websites in de branche. Achtertuinschutter.nl heeft een link naar de website van Wapenhandel Colenbrander en omgekeerd. Dat is belangrijk voor beide partijen en hier wordt zichtbaar dat het werkt.

Statistiek clicks 2013Tenslotte is interessant om te bekijken wat er gebeurt met reclame boodschappen. Google adSense heeft 85.000 paginabezoeken geregistreerd waarop Google advertenties staan. Er is 527 keer op zo’n advertentie geklikt. Als het gaat om de eigen advertentieruimte dan is dat veel effectiever. Op de hele site zijn slechts 2 advertenties geplaatst die samen 688 keer zijn aangeklikt en waar de bezoeker werd doorgeleid naar de site van resp. Airguns.nl en Wapenhandel Colenbrander. Dit zijn serieuze bezoekers die van waarde zijn voor de betreffende handelaar.

Met bovenstaande statistieken concluderen wij dat we met achtertuinschutter.nl een waardevolle site hebben gelanceerd, die voorziet in een behoefte van een groot aantal schutters. De verwachting dat de achtertuinschutter een grote categorie vertegenwoordigd is hiermee aangetoond. Wat de handel al wist is dat de grootste omzet in luchtbuksen wordt gehaald uit deze enorme doelgroep. Met deze site wordt de doelgroep geïnformeerd over wat er allemaal te koop is en waar je op moet letten. Het zou mooi zijn als handelaren hun klanten verwijzen naar deze website. Het zelfde geldt voor verenigingen die met de luchtsport bezig zijn. Wij op onze beurt verwijzen graag naar de handel en de schuttersverenigingen.

VuurwerkMet ingang van 1 januari 2014 wil achtertuinschutter.nl voor een gering bedrag per maand mooie advertenties plaatsen, die de site waardevoller en mooier zullen maken. Wij gaan komend jaar de handel in luchtbuksen actief benaderen om ze te wijzen op de waarde van achtertuinschutter.nl voor hun naamsbekendheid. Als dit lukt dan stoppen we graag met de vervelende Google advertenties. Interesse? Kijk op “Reclame maken?” onder “Reacties”.

Tenslotte wenst de redactie van Achtertuinschutter.nl alle bezoekers een mooi Nieuwjaar toe met heel veel mooie dagen in de achtertuin en voor de wedstrijders veel succes.