Reacties

Beste Achtertuinschutter,

De website is nog nieuw (1 mei 2013 gelanceerd) en wij werken eraan om hem nog mooier en completer te maken. Wij zijn als amateurs naar beste weten bezig met deze website. Graag krijgen we terugkoppeling op wat er aan kennis is verzameld en beschreven. Wij nodigen iedereen uit om een bijdrage te leveren.

Geef een reactie in onderstaand formulier en laat aan iedereen weten wat je ervan vindt. Je kunt ook mailen naar de Webredactie met aan- of opmerking of een bijdrage in de vorm van nieuwsberichten, foto’s, teksten, aankondigingen, etc.. Wij zullen dan proberen om dat toe te voegen.

22 gedachten over “Reacties”

  1. Ik heb veel informatie gelezen op deze site maar ik mis een stuk over grendel buksen waar mijn interesse eigenlijk wel naar uit gaan zou u mij hier over informatie kunnen geven

 1. veel teveel theoretisch gelul , je moet lol hebben aan/ met het luchtbuks schieten in de tuin , de lol zit erin om zelf uit te vinden hoe jouw buks reageerd met welke pellet en op welke afstand …. jouw berekeningen zijn veel te moeilijk en onnodig, gewoon veel oefenen …
  staat ook veel in wat niet klopt …. co2 is juist wel goed voor de tuin (weinig kracht en in verhouding goedkoop schieten ) pcp is in 90% van de gevallen te krachtig voor een achtertuintje en vele malen duurder kwa aanschaf en de benodigde extra`s daarnaast zijn goeie luchtbuksen tegenwoordig veel beter en niet maar zuiver tot 30-50 meter , als je zoiets gaat beginnen moet je het goed doen en jezelf eerst goed inlezen en zorgen dat je geen onwaarheden neer zet .

 2. pcp buksen zijn veel te zwaar voor in een tuintje.
  en het is me al gelukt plink doelen te raken op 200m.
  pistolen zijn leuk voor in de achtertuin.
  maar buksen zijn al gauw te zwaar in de vorm van kracht

 3. Pas sinds kort ben ik actief luchtdruk gaan schieten. En de informatie op deze site verslind ik, zeer informatief, lekker veel achtergronden, helder geschreven en makkelijk te begrijpen. Ook de diverse aspecten en onderwerpen worden goed uitgelicht. Voor mij geldt; hoe meer informatie hoe beter, zeker als het zo netjes wordt gecategoriseerd en opgebouwd. Vooral doorgaan.

 4. Ik ben me aan het orienteren op een luchtbuks en vind daarom elke vorm van informatie interessant. De verschillen in werkwijze van de buksen worden hier duidelijk beschreven en ook de wijze van nulstellen etc. Die informatie ben ik nog niet eerder tegengekomen. Ik mis echter meer info over de verschillende merken, zeg maar een consumententest van luchtbuksen van verschillende merken. Andere winkels die nog leuk zijn om te bezoeken voor een intervieuw: DB schietsport in Helmond en LP sportwapens in Leiden. Ik hoop dat de site snel van meer info wordt voorzien.

  1. Ik ben het helemaal met je eens. Ik zou best graag eens iets lezen over bijv. een Steyr LG 110 Field Target. Het wapen ziet er “high tech” uit, kost een kapitaal, maar schiet het nu ook zoveel beter dan bijv. een Weihrauch HW100? Of is het alleen maar een “mode-wapen” ?

 5. Goede morgen een goede mooie en duidelijke site (beetje moeilijk om te vinden heb hem nu pas ondekt)tja de keuze van een luchtdruk pistool of geweer moet je toch zelf doen en wellicht ervaringen uitwisselen ik heh zelf een Walther pistool daar kan ik goed mee schieten in de tuin en heb net een Hammerli hunter force 900 gekocht en daarmee zou ik wat langere afstant mee willen schieten 50-100 meter en zo lang is mijn tuin niet nou is mij vraag heeft of weet iemand een tuin/ruimte waar ik en misschien als er nog meer mensen zijn eens in de week bv kunnen uitoefenen?

 6. Hallo Johan, Ik moet je zeggen dat ik zeer veel informatie op de web-site kan vinden. Ik zal hem dan ook aan al de lucht-schutters mededelen.

  Nu heb ik wel een vraag. Ik wil 88 gr – co2 patronen gaan hervullen met een duikfles. Vraag is hoeveel Bar mag er in een 88gr-co2 patroon?

 7. Voor zover ik weet is de druk van CO2 ongeveer 60 bar. Ik zou daar niet bovenuit komen. Zie pagina: http://achtertuinschutter.nl/wp/luchtbuksen-pellets-richtkijkers/co2/
  Ik denk dat het niet zo effectief is om deze patronen te vullen. Immers met CO2 is sprake van vloeibare CO2 en deze verdampt, zodat je daarmee tientallen schoten kunt afvuren. Met alleen een vulling lucht ben je met een paar schoten klaar. Bovendien neemt de druk snel af, zodat je ook niet zeker meer bent van de kogelbaan. Dus onnauwkeurig.

 8. De informatie op http://achtertuinschutter.nl/wp/hobby-perfecte-luchtbuks-en-schutter/wet-en-regelgeving/ klopt niet.

  1. Een minderjarige (<18 jaar) mag wel degelijk een luchtdrukwapen aanschaffen. Het gaat hier om koop, wat niet meer inhoud dan overdracht van het juridisch eigendom. De minderjarige is dan eigenaar. Hij/zij mag het luchtdrukwapen echter niet voorhanden hebben (tenzij lid van een schietvereniging). Eigenaar en bezitter zijn in de juridische context gescheiden.

  2. Schieten op eigen terrein is geen maat voor toegestaan of niet toegestaan. De wet spreekt van een "voor het publiek toegankelijke plaats". Bepalend is of anderen er KUNNEN komen, niet of anderen er MOGEN komen. Als iemand de achtertuin zomaar kan binnenlopen, omdat de poortdeur niet op slot zit of het hek (op enige plaats) dusdanig laag is, dat je er overheen kan stappen, dan mag je in die achtertuin NIET schieten met een luchtdrukwapen.

  1. Beste heer Smit,

   Ook ik zou graag willen weten waar u deze informatie vandaan haalt, of het door u opgenoemde een vrije interpretatie van een door u gelezen wet / artikel? Het klopt namelijk niet….

   Teun

 9. Hallo

  Mooie site, veel info voor de beginnende schutter.
  Wat ik mis is, waar in midden nederland kun je terecht om zo af en toe eens te schieten gewoon omdat je het leuk vind.
  Zonder dat je ergens verplicht toe wordt.
  Wil graag af en toe eens een middagje of avond target schooting doen met eigen wapen.
  Stoeger x20 atac suppressor.
  Zijn daar mogelijkheden voor ergens op de veluwe?

  Hoor graag van U

  Mvg Willem

 10. Als ik jullie wet en regelgeving lees:
  “Luchtbuksen mogen geen gelijkenis vertonen met vuurwapens. Luchtbuksen die gebruikt (kunnen) worden om mensen bang te maken vallen onder de categorie vuurwapens en zijn voor iedereen (ook vuurwapen vergunninghouders) verboden.”

  Dan betekent dan toch net zo hard dat zo’n beetje alle luchtbuksen verboden zijn?
  Kijk bijv hier: “dicks.nl/schietsport/luchtbuksen.html”
  Dat ziet er voor de onbekende/oma/ aaaahh wapens gillende groenlinkser toch uit als echt wapen?
  Alleen felgekleurde waterpistooltjes valt dan onder toegestaan.

 11. Heldere informatieve site. Het marktplaats gedeelte is ook een welkome toevoeging. Ik heb al een prachtige Crosman MK I aangeschaft van een verkoper op de marktplaats hier.

 12. Oh Lord. I don’t know what to do as I have a lot of of work to do next week summer. Plus the university exams are close, it will be a hell. I am already losing sleep maybe I should Contact to calm down a little bit. Hopefully it will all go well. Wish me luck.

 13. Hi all! Lately I have been fighting with a lot of challenges. Friends and doctors keep telling me I should consider taking meds, so I may as well Contact and see how it goes. Problem is, I haven’t taken it for a while, and don’t wanna get back to it, we’ll see how it goes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Los de vraag op (t.b.v. Spam) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Handboek luchtbuksen